Aktuelnosti

Škole bez duhanskog dima

Posted at 13 Februara, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

img_2463webU petak, 12.02.2010. godine je održana prva radionica pod nazivom “Škole bez duhanskog dima”.

Radionica je održana u OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”, a pored škole domaćina, učestvovale su i škole “Porodice ef. Ramić” i “Kovačići”.

Učenici, njihovi pedagozi i direktorice škola su sa velikim zanimanjem i entuzijazmom  pratili i učestvovali u radionici sa velikim brojem pitanja, sugestija i novih ideja.

Ovakav početak projekta nam daje veliku energiju da – svi zajedno: učenici, nastavnici, pedagozi, uprava škola, vladine i nevladine organizacije – ustrajemo na putu iskorijenjivanja pušenja u školama.

Veliku zahvalnost dugujemo učenicima koji su jučer učestvovali, kao i njihovim direktoricama – prof Diki Kurtagić, prof Almini Ćorović i prof Mersihi Šahinbegović – i pedagozima i nastavnicima – Šehić Muedibi, Smiljanić Igoru, Halvadžija Lejli i  Horo Saneli – na energiji, razumjevanju i želji da učestvuju u ovakvom projektu!

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.