Aktuelnosti

Škole bez duhanskog dima II

Posted at 30 Marta, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

img_2571webU Osnovnoj školi “Kovačići”, 29.03.2010. je nastavljena serija radionica pod nazivom “Škole bez duhanskog dima”. Ponovo smo svi zajedno, učenici, nastavnici, pedagozi, menadžment škola “Kovačići”, “Porodice ef. Ramić” i “Silvije Strahimir Kranjčević”, kao i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Partnerstva za javno zdravlje, svjedočili živoj raspravi, velikom interesovanju i entuzijazmu svih učesnika.

Veliki napredak se ogleda i u činjenici da su učenici ovaj put bili kritični i tražili su dodatna pojašnjenja, na što su predavači uspješno odgovorili. Također, predavači su emotivnim izlaganjem predočili primjere o negativnim posljedicama duhanskog dima iz vlastitih porodica i užeg okruženja.

Također, učenici OŠ “Kovačići”, članovi sekcije CIVITAS, su prezentirali svoj projekat nazvan “Škola bez duhanskog dima” sa kojim su nastupali na općinskom takmičenju i zabilježili zapažen rezultat.

Opšti utisak je da idemo naprijed prema cilju škola bez duhanskog dima i da će učenici koji su uzeli učešće u ovim radionicama svakako biti spremni odgovoriti na izazove koji su pred njima.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.