Aktuelnosti

Trening o učešću građana

Posted at 29 Aprila, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

img_3057webRazmjena iskustava i edukacija je jedan od glavnih ciljeva projekta “Promocija mreža za zdravo starenje” u okviru MATRA programa Vlade Kraljevine Nizozemske. Slijedeći taj cilj, u srijedu, 28.04.2010.godine, započeo je trening o učešću građana (Training on Citizens’ Participation). Dr Adriaan Korver, predsjenik Yanos fondacije iz Nizozemske će tokom srijede, četvrtka i petka održati tri radionice sa predstavnicima partnera u ovom projektu (Općine Novo Sarajevo i Trnovo, Udruženje “ŽAR”).

Već tokom prvog dana su učesnici kroz treninge analize interesnih skupina i formulacije problema pokazali veliko interesovanje i aktivno učešće u radionici.

U četvrtak će Dr Korver dati uvod na teme oblikovanje projekta, analiza ciljeva, izbor projekta i prezentirati metodologiju logičkog okvira (LogFrame), a učesnici će kroz grupni rad sami imati priliku da urade vježbe iz navedenih oblasti.

Partnerstvo za javno zdravlje kao domaćin i organizator ovog treninga želi svim učesnicima treninga ugodan boravak u našim prostorijama i što više podjeljenih i stečenih iskustava.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.