Aktuelnosti

Visoki predstavnik u dnevnom centru

Posted at 15 Juna, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

inzkoimg_3481webTokom svoje posjete općini Novo Sarajevo (15.06.2010.), Visoki predstavnik međunarodne zajednice, g. Valentin Inzko je posjetio i prostorije budućeg dnevnog centra za osobe treće životne dobi. Gospodinu Inzku je predstavljen koncept dnevnog centra i provedene, kao i planirane aktivnosti u cilju otvaranja dnevnog centra u općini Novo Sarajevo.

Gospodin Inzko je imao priliku pogledati idejno rješenje projekta dnevnog centra, te uz predstavljanje aktivnosti od strane članova Partnerstva za javno zdravlje (Sejdefe Bašić-Ćatić i dr Enide Imamović) i načelnika općine Novo Sarajevo, g. Nedžada Koldže dobiti sliku kako će centar izgledati kada bude radio punim kapacitetom.

Visokom predstavniku se projekat dopao, te je izrazio svoju podršku projektu “Promocija mreža za zdravo starenje” i prenio svoja lična iskustva o važnosti komunikacije osoba treće životne dobi, čime je dao veliki značaj zdravom starenju naših sugrađana.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.