Aktuelnosti

PJZ na Ekonomskom fakultetu

Posted at 28 Juna, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

efsaimg_3494webU srijedu, 23. juna 2010. godine, ekipa Partnerstva za javno zdravlje je imala priliku da se predstavi studentima postdiplomcima na predmetu Marketing neprofitnih organizacija kod prof. Ante Domazeta.

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje su predstavili Svjetlana Fabijanč-Grbić, dr Bakir Nakaš, dr Aida Ramić-Čatak, Sejdefa Bašić-Ćatić i Kemal Koštrebić.

Na početku smo animirali studente i profesora da urade par tjelovježbi prilagođenih radnom okruženju, te smo ukratko predstavili rad i projekte udruženja. Poslije smo predstavili pojedinačne aspekte marketinga Partnerstva za javno zdravlje – istraživanje (Kemal sa prezentacijom istraživanja o pušenju među školskom djecom), rad sa ciljnim skupinama (dr Aida sa prezentacijom o radu sa parlamentarcima i zdravstvenim radnicima) i fundraising (Sejdefa sa prezentacijom o načinima i mogućnostima namicanja sredstava za aktivnosti udruženja).

Studenti su sa zanimanjem pratili predstavljanje i nakon toga postavili mnogo zanimljivih pitanja. Neki se nisu slagali sa standardima i vrijednostima udruženja, ali se moramo pohvaliti da smo dobili i izvanredne kritike i da smo sasvim sigurno mnoge podstakli na razmisljanje i preispitivanje vlastitih stavova i mišljenja.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.