Aktuelnosti

Građani u akciji

Posted at 13 Maja, 2011 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

picture 777Već smo i ranije osjetili da je ideja otvaranja dnevnog centra za osobe treće životne dobi u općini Novo Sarajevo proizvela pozitivne stavove. Sada čak imamo i primjer aktivnog i donatorskog uključenja građana iz lokalne zajednica u cilju što boljeg ostvarenja ideje o poboljšanju kvaliteta života naših najzrelijih sugrađana.

G. Emir Karamehmedović, slikar i penzioner, nas je oduševio svojom idejom da pokloni jedan dio svojih radova Dnevnom centru kako bismo oplemenili ovaj prostor. Emir nam je stavio na raspolaganje svoju zbirku da iz nje izaberemo 20-tak radova koji će uljepšati Dnevni centar.

Tim iz Partnerstva za javno zdravlje i općine Novo Sarajevo je posjetio dom porodice Karamehmedović i bio izuzetno toplo i lijepo ugošćen. Uvjerili smo se u veliki broj lijepih radova g.Karamehmedovića, te se također uvjerili da će biti jako teško izvršitit selekciju.

Veliko hvala g. Karamehmedoviću na ovoj inicijativi, kao i njegovoj supruzi na gostoprimstvu!

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.