Aktuelnosti

Upriličeno druženje povodom pola godine od otvaranja Centra

Posted at 23 Decembra, 2011 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

1dsc093342U Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo jučer je simbolično obilježeno šest mjeseci od svečanog otvaranja Centra. Tom prilikom, upriličen je i prigodan program za sve goste i brojne članove koji su jučer uveličali proslavu ovog značajnog dana. Prisutnima se, između ostalih, obratila menadžerica Centra za zdravo starenje Sejdefa Bašić – Ćatić, koja je kroz prezentaciju u fotografijama predstavila niz aktivnosti koje su se odvijale u Centru za proteklih šest mjeseci, nakon čega se obratio i predsjednik Skupštine Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ BiH i direktor Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, dr. Bakir Nakaš, kao i načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.

Pjevačka grupa Centra za zdravo starenje pod vodstvom Mustafe Šalake, člana Centra počastila je brojne posjetioce dobrim starim pjesmama, nakon čega je i jedna od članica Centra, Petra Džeko izrecitovala svoju pjesmu, koju je napisala inspirisana svime onim što ovaj Centar donosi. Pismo posvećeno Centru napisala je još jedna članica Centra, gospođa Amira Lugić.

Akademski slikar, Hamid Muhović iskoristio je jučerašnji dan i Centru za zdravo starenje poklonio šest slika manjeg formata u znak zahvalnosti i podrške radu. Pred kraj jučerašnjeg programa menadžerica Centra Sejdefa Bašić – Ćatić na poseban način zahvalila se i svim volonterima Centra, na zalaganju, uspješnom radu i podršci. Prijatno druženje nastavljeno je i nakon programa, uz tortu i zakusku.

Fotografije sa obilježavanja pola godine od svečanog otvaranja Centra za zdravo starenje

dsc07444

dsc07412

dsc02402

dsc07490

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.