Aktuelnosti

Izvještajna konferencija u Hotelu “Bristol”

Posted at 5 Aprila, 2012 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

picture 128 naslovna U Hotelu Bristol u sali za konferencije „Banja Luka“ danas je održana izvještajna konferencija koja je organizovana u okviru projekta „Promocija mreža za zdravo starenje“, kojeg provodi Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“, a koji je finansijski podržan od Programa socijalne transformacije (MATRA) Ministarstva vanjskih poslova Holandije.

Konferenciji, kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ dr. Bakir Nakaš, prisustvovali su, između ostalih , predstvanici Ambasade Kraljevne Holandije, Yanos Public Health Fondacije iz Holandije, De Zellingen centra iz Holandije, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Gradske uprave Grada Sarajeva, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, zatim predstavnici Porodičnog savjetovalištva KS, JU Kantonalni centar za socijalni rad, Udruženja penzionera Novo Sarajevo, NVO „NarkoNe“ i ostali brojni gosti.

Konferenciju su svečano otvorili i poželjeli dobrodošlicu, dr. Bakir Nakaš, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Ellen va Reesch otpravnik poslova pri Ambasadi Kraljevne Holandije u Sarajevu.Prisutnima su se, također obratili i dr. Goran Čerkez, pomoćnik ministra za međunarodnu

saradnju i koordinaciju razvoja strategija Ministarstva zdravstva FBiH, zatim Igor Kamočaji zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, te Anida Imamović ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
Prezentaciju o rezultatima projekta „Promocija mreža za zdravo starenje“ održala je Sejdefa Bašić Ćatić predsjednica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“, nakon čega je Daina Toleikyte predsjednica Yanos Public Health Fondacije iz Holandije prezentirala na koji način u Holandiji se provodi njega i briga za starije, te o daljnjoj saradnji u Bosni i Hercegovini. Prezentaciju o njezi za starije baziranoj na zajednici De Zellingen priredila je Teuni van Wijngaarden, članica Odbora ove organizacije iz Holandije.

Pred kraj konferencije, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Živana Pleše, članicaCentra za zdravo starenje, uručili su poklone gostima iz Holandije, a nakon toga Diana Toleikyte i Teuni van Wijngaarden načelniku Nedžadu Koldži, njegovim saradnicima Viladni Smajović i Zehri Orahovac, zatim Sejdefi Bašić Ćatić i dr. Bakiru Nakašu uručili su simbolične darove kao znak zahvalnosti što su uložili svoje napore i vrijeme da bi se ovaj projekat uspješno realizovao.

 

 

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.