Aktuelnosti

Skole bez duhanskog dima III

Posted at 22 Aprila, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

img_2982webTrećom radionicom u sklopu projekta “Škole bez duhanskog dima” završena je serija od tri radionice u okviru ovog projekta. Osnovna škola “Porodice ef. Ramić” je bila odličan domaćin u svojoj područnoj školi u Gori. Tema ove radionice je bio 31.maj Dan borbe protiv pušenja, PEER edukatori su dali svoje prijedloge za obilježavanje. Prirodni ambijent je očito pozitivno uticao na kreativnost PEER edukatora koji su u ovoj radionici prezentirali i više nego zanimljive prijedloge.

Prijedlozi su zabilježeni i svakako će biti razmotreni u planu obilježavanja 31. maja. U koordinaciji sa predstavnicima škola, učenici će biti uključeni u realizaciju ovih planova obilježavanja Dana borbe protiv pušenja.

Na kraju projekta bi željeli da se zahvalimo svim učenicima, njihovim nastavnicima, pedagogicama i direktoricama osnovnih škola “Porodice ef. Ramić”, “Silvije Strahimir Kranjčević” i “Kovačići”. Svi su dali veliki doprinos da ovaj projekat uspije i dali nama i svim drugim učesnicima dodatni motiv da svi zajedno ustrajemo u borbi protiv duhanskog dima.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.