Aktuelnosti

Priznanje za dr. Ramić-Čatak

Posted at 1 Juna, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

aida_nagradaSvake godine u povodu 31.maja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja, Svjetska zdravstvena organizacija dodjeljuje nagradu za izuzetan doprinos u kontroli duhana. Ove godine tu prestižnu nagradu je dobila dr. Aida Ramić-Čatak, federalni koordinator za kontrolu duhana i članica Partnerstva za javno zdravlje.

Ovu nagradu dr. Ramić-Čatak uručio je Haris Hajrulahović, šef Ureda SZO za BiH, te tom prilikom kazao da je ova nagrada poticaj Bosni i Hercegovini za dalji rad na ovom polju u cilju smanjenja prevalence pušenja koje je drugi uzrok smrtnosti u svijetu.

U ime federalnog ministra zdravstva dr. Ramić-Čatak je čestitala dr. Aida Pilav, pomoćnik ministra za javno zdravlje, istaknuvši da je ovu nagradu dobila osoba koja je jako posvećena svom poslu i borbi u kontroli duhana te dodala da je ovo priznanje i za BiH. Ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH dr. Ramić-Čatak čestitala je dr. Aida Čemerlić.

Pored dr. Ramić-Čatak ovu prestižnu nagradu iz evropskog regiona SZO ove godine dobili su Alexandra Charles iz Švedske, Sybille Fleitmann iz Njemačke, Imangali Nurgalievich Tasmagambetov iz Kazahstana i Nataša Lazarević iz Srbije.

U IME PARTNERSTVA ZA JAVNO ZDRAVLJE, DR. AIDI RAMIĆ-ČATAK ČESTITAMO NA OVOM VRIJEDNOM PRIZNANJU I ŽELIMO DA USTRAJE U SVOJOJ BORBI!

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.