Aktuelnosti

Ja radim za svoje srce!

Posted at 30 Avgusta, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

logo_whrtd_pjzZdravo radno okruženje može proizvesti stvarne koristi za vaš posao, povećati učinak i produktivnost povećavajući lično blagostanje i elan radnika.

Istraživanja pokazuju da kompanije u Evropi koje podstiču zdrave navike zaposlenika mogu uštediti 400 eura po zaposleniku godišnje kroz smanjen broj dana na bolovanju i povećanu produktivnost (mjerenu od strane Svjetskog ekonomskog foruma). Zdrava radna snaga na različite načine doprinosi radu i poslu, čak i u vremenima ekonomskog usporavanja. Koristi zdravog radnog okruženja uključuju povećanu produktivnost, smanjenje stope izostanka sa posla (do 20%), niže troškove liječenja (i za zaposlene i za poslodavce), smanjenje broja ozlijeda na radu, pozitivnu sliku kompanije i dugoročno zadržavanje osoblja.

Svjetska organizacija za srce povodom Svjetskog dana srca poziva ljude da zakorače ka zdravlju i kažu „Ja radim za svoje srce!“

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje i Zavod za javno zdravstvo FBiH, zajedno sa Općom bolnicom “Prim dr Abdulah Nakaš” i projektom “Sarajevo zdravi grad” vas pozivaju da napravite korak ka zdravijem radnom okruženju i time se uključite u kampanju „Ja radim za svoje srce!“. Generalni medijski pokrovitelj ove kampanje je portal Posao.ba, a medijski pokrovitelj Sarajevo-x.com.

Pošaljite nam fotografije koje prikazuju kako ste Vi na radnom mjestu promijenili (ili biste promjenili) svoje ponašanje s ciljem da pozitivno utičete na vaše i zdravlje vaših kolega. Kako ste podstakli fizičku aktivnost, zdravu ishranu i/ili oslobodili svoj radni prostor od duhanskog dima? Podijelite svoje kreativne ideje sa zaposlenicima u drugim kompanijama i podstaknite i druge da učine svoju zajednicu zdravijom!

Slanjem svojih fotografija učestvujete u nagradnoj igri u okviru ove kampanje. Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici portala Posao.ba gdje će se i ocjenjivati kreativnost vaših ideja. Rok za slanje fotografija je 24. septembar, a autori tri najbolje ocijenjene fotografije 26. septembra 2010. na Svjetski dan srca biće nagrađeni spravama za vježbanje – steperima.

Fotografije možete poslati putem e-maila na adresu info@pjz-pph.ba ili na info@posao.ba.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.