Aktuelnosti

Studenti, dođite po svoje besplatne Nicorette

Posted at 13 Avgusta, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

nicorette2mgfreshmmintUdruženje Partnerstvo za javno zdravlje organizovalo je akciju besplatne podjele žvakaćih guma i flastera “Nicorette” studentima koji su zainteresovani da prestanu pušiti, a nemaju novca za ove proizvode.

Ukoliko spadate u ovu grupu i iz Sarajeva ste, javite se na telefon 033/223-542 (radnim danom od 9 do 16 sati) ili na e-mail udruženja info@pjz-pph.ba.
Ova akcija organizuje se u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje FBiH, pri čemu su kreirane i brošure o efektivnim načinima odvikavanja od pušenja namijenjene studentima.
Partnerstvo za javno zdravlje već tri godine radi na promociji zdravlja, sa naglaskom na životu bez duhanskog dima.
Samo u FBiH 49 posto muškaraca i 30 posto žena su stalni pušači. Nažalost, oko 50 posto zdravstvenih radnika također imaju ovu lošu naviku. Za razliku od razvijenih zemalja, npr. Velike Britanije, gdje puši nešto više od sedam posto zdravstvenih radnika, ovaj broj je zaista alarmantan.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.