Aktuelnosti

Naš dom – Travnik

Posted at 20 Oktobra, 2010 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

travnikwebDo sada smo se uvijek u Travniku osjećali kao dobrodošli gosti. Od ponedeljka, 18.10., i posjete domu za socijalno-zdravstveno zbrinjavanje starijih osoba “Naš dom”, možemo reći da se u Travniku osjećamo kao u svom domu. “Naš dom” upravo živi svoj naziv i bilo nam je zadovoljstvo uvrstiti ovu instituciju sa respektabilnom tradicijom (osnovana 1935. godine i najstarija institucija ovog tipa u Bosni i Hercegovini) u našu mrežu za zdravo starenje.

Direktor Muhamed Musemić, sekretar društva Sabina Hadžiavdić i socijalne radnice Azra Varupa i Edina Zahirović su nam predstavili “Naš dom”, te prenijeli svoja iskustva o radu sa osobama treće životne dobi. Posebno nam je bilo drago čuti da je “Naš dom” najviše zainteresiran za podjelu iskustava i znanja u cilju izgradnje humanog kapitala.

Veliko hvala na dobrodošlici i radujemo se ponovnom susretu sa uposlenicima “Našeg doma” i u Sarajevu i u Travniku!

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.