Mediji

Svjetski dan srca

Posted at 5 Januara, 2010 | By : | Categories : Mediji | 0 Comment

whfUličnom akcijom dijeljenja informativnih brošura i letaka o očuvanju zdravlja koronarnog sistema i prevenciju oboljenja stanovništva u nedjelju je u Sarajevu obilježen 30. septembar – Svjetski dan srca.

Akciju je organiziralo Udruženje građana “Partnerstvo za javno zdravlje”, u suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva, Zavodom za javno zdravlje FBiH, Udruženjem kardiologa BiH, Gradskom upravom grada Sarajeva – projekat Sarajevo Zdravi Grad, Općom bolnicom ” Abdulah Nakaš” i Centrom za srce KCUS-a.

Aktivisti i članovi Udruženja “Partnerstvo za javno zdravlje” građanima su na štandu kod Trga oslobođenja – Alija Izetbegović, na Svjetski dan srca dijelili informativno – edukativni materijal.

 

 

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.