Aktuelnosti

Održan prvi sastanak savjetodavnog odbora Dnevnog centra

Posted at 21 Aprila, 2011 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

odbor1Danas je u zgradi Zavoda za javno zdravstvo FBiH održan prvi sastanak Savjetodavnog odbora Dnevnog centra za zdravo starenje, kojeg je organizovalo Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje“.

Pored predstavnika Općine Novo Sarajevo, načelnika Nedžada Koldže i njegovih saradnika, ovom sastanku prisustvovali su i dr. Aida Čemerlić – Kulić, predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, dr. Bakir Nakaš ispred Opće bolnice “Prim dr Abdulah Nakaš” i Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“, Nevenka Milanović u ime Crvenog križa Federacije BiH, Mirsada Poturković, direktor Centra za socijalni rad KS, Ana Baltić, predstavnik Udruženja penzionera Novo Sarajevo, dr Enida Imamović, Zavod za javno zdravstvo FBiH, Vildana Smajović-Hoti i Zehra Orahovac, općina Novo Sarajevo i Sejdefa Bašić-Ćarić, Partenerstvo za javno zdravlje.

Na ovom, inicijalnom sastanku prezentirane su buduće aktivnosti Centra za zdravo starenje i usaglašene dalje aktivnosti rada ovog Savjetodavnog odbora, koji broji 7 članova.

(novosarajevo.ba)

odbor3

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.