Aktuelnosti

Otvoren Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo

Posted at 18 Juna, 2011 | By : | Categories : Aktuelnosti | 0 Comment

1otvdsc01818Sa zadovoljstvom možemo objaviti da je na dan penzionera općine Novo Sarajevo, otvoren je Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo. Sada kada je Centar otvoren i prima svoje prve goste, jako smo sretni što smo dio čitave mreže koja je pokrenuta u sklopu projekta “Promocija mreža za zdravo starenje”.

Općina Novo Sarajevo je uz veliki entuzijazam i predanost njenih zaposlenika, investirala preko 700.000 KM u ovaj Centar, za koji s pravom možemo reći da je podignuo ljestvicu u smislu kvaliteta u čitavom regionu.

Centar su presijecanjem vrpce otvorili ambasador Kraljevine Nizozemske nj.e. Sweder van Voorst tot Voorst, načelnik općine Novo Sarajevo gosp. Nedžad Koldžo, te predsjednik skupštine udruženja Partnerstvo za javno zdravlje dr. Bakir Nakaš. Takoder, otvaranju su prisustvovali i gosti koji su uveličali ovu manifestaciju: Ivica Osim (najveci fudbalski stručnjak u regionu, koji je odrastao u ovom kvartu) i Valentin Inzko (Visoki predstavnik u BiH).

Već nam se javljaju mnogi volonteri koji žele da budu dio i da doprinesu ovom humanom, lijepom i korisnom, nećemo reci projektu nego druženju!

Sada, kada je Centar otvoren, možemo reci da su se isplatili svi napori, i emotivni i finansijski i vremenski, koje smo investirali više od godinu dana u ovaj cilj. Nadamo se da će naši korisnici biti zadovoljni, te da ćemo imati kvalitetnu komunikaciju kako bismo i mi što više naučili.

Nadamo se da ćemo opravdati njihovo povjerenje i vjerujemo da ćemo postati i pojedinačno i kao zajednica mnogo bogatiji od druženja sa našim najzrelijim građanima.
Želimo im ugodan boravak i lijepo druženje u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo i sretan Dan penzionera općine Novo Sarajevo.

About PJZ

Udruženje Partnerstvo za javno zdravlje je dobrovoljna, društvena, multietnička, vanstranačka i neprofitabilna organizacija posvećena jačanju uloge civilnog društva u oblasti javnog zdravlja. Naš zadatak je da se putem naših članova, aktivnosti i suradnje sa drugima zalažemo za opće poboljšanje zdravlja.